Subscribe Jobs Via E-Mail

 

Accenture Latest Placement Papers 2016 / 2017 Fully Solved PDF


Accenture Placement Papers 2016-2017. Accenture Sample Written Test Questions With Solutions. Latest Accenture Fully Solved Placement Papers 2016-2017. Latest Placement Paper 2016-2017. Accenture Latest Placement Papers 2016-2017 PDF with Solutions.


1. I will be here __________- Thursday and Friday.

A.            During

B.            for

C.            until

D.            after

Ans: A

2. I have been here ______ three years

A.            since

B.            from

C.            for

D.            none of the above Ans: C

3. The sun rose ______the horizon.

A.            below

B.            over

C.            in

D.            above Ans: D


Directions for Questions 4-6 : Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the given options.

4.            Now the fury of the demonstrators turned against the machines.

A.            Range

B.            Acrimony

C.            Asperity

D.            Passion

Ans: A

5. Malice is a feeling that we should always avoid.

A.            Spite

B.            Envy

C.            Hatred

D.            Cruelty Ans: A

6. He was punished for shirking his official work

A.            Delegating

B.            Slowing

C.            avoiding

D.            Postponding

Ans: C

Directions for Questions 7-10: Choose the answer option which will correctly fill the blank.

7. Seiko is______ practicing Buddhist

A.            an

B.            the

C.            a
D.            none of these Ans:C

8. ___________ awards ceremony at Kremlin would not normally have attracted so much attention .

A.            A

B.            An

C.            The

D.            All the above

Ans: B

9.He spilled ___________ milk all over the floor

A.            A

B.            An

C.            The

D.            none of these

10. I saw _________ movie last night. _____ movie was entertaining.

A.            the,A

B.            A,the

C.            An,A

D.            the,the

11.  This passage principally intends to:

A.            resolve a controversy

B.            attempt a description of a phenomenon

C.            sketch a theory

D.            reinforce certain research findings

E.            tabulate various observations

Answer : B

12. The wind over the ocean usually does which of the following according to the given passage?

I. Leads to cool, dry air coming in proximity with the ocean surface.

II. Maintains a steady rate of heat and moisture transfer between the ocean and the air.

III. Results in frequent changes in the ocean surface temperature.

A.            I only

B.            II only

C.            I and II only

D.            II and III only

E.            I, II, and III Answer : A


13. According to the author the present knowledge regarding heat and moisture transfer from the ocean to air as

A.            revolutionary

B.            inconsequential

C.            outdated

D.            derivative

E.            incomplete Answer : E

14.According to the given passage, in case the wind was to decrease until there was no wind at all, which of the following would occur? 

A.The air, which is closest to the ocean surface would get saturated with water vapor.

B. The water would be cooler than the air closest to the ocean surface.

C.There would be a decrease in the amount of moisture in the air closest to the ocean surface.

D.There would be an increase in the rate of heat and moisture transfer.

E. The temperature of the air closest to the ocean and that of the air higher up would be the same.


Answer : A

15.  The author of the passage raises and objection to criticism of

Black fiction like that by Addison Gayle as it:

A.            Highlights only the purely literary aspects of such works

B.            Misconceive the ideological content of such fiction

C.            Miscalculate the notions of Black identity presented in such fiction

D.            Replaces political for literary criteria in evaluating such fiction

E.            Disregards the reciprocation between Black history and Black identity exhibited in such fiction.

Answer : D

16.  The primary concern of the author in the above passage is:

A.            Reviewing the validity of a work of criticism

B.            Comparing various critical approaches to a subject

C.            Talking of the limitations of a particular kind of criticism

D.            Recapitulation of the major points in a work of criticism

E.            Illustrating the theoretical background of a certain kind of criticism. Answer : A

17. The author is of the opinion that Black Fiction would have been improved had Rosenblatt:

A.            Undertaken a more careful evaluation of the ideological and historical aspects of Black Fiction

B.            Been more objective in his approach to novels and stories by Black authors

C.            Attempted a more detailed exploration of the recurring themes in Black fiction throughout its history

D.            Established a basis for placing Black fiction within its own unique literary tradition

E.            Calculated the relative literary merit of the novels he analyzed thematically.

Answer : E


18.  Rosenblatt's discussion of Black Fiction is :

A.            Pedantic and contentious

B.            Critical but admiring

C.            Ironic and deprecating

D.            Argumentative but unfocused

E.            Stilted and insincere.

Answer : B

19. According to the given passage the author would be LEAST likely to approve of which among the following?

A.Analyzing the influence of political events on the personal ideology of Black writers

B. Attempting a critical study, which applies sociopolitical criteria to the autobiographies of Black authors

C.A literary study of Black poetry that appraises the merits of poems according to the political acceptability of their themes

D.Studying the growth of a distinct Black literary tradition within the context of Black history

E.Undertaking a literary study, which attempts to isolate aesthetic qualities unique to Black fiction.

Answer : C

20. From the following options, which does the author not make use of while discussing Black Fiction?

A.            Rhetorical questions

B.            Specific examples

C.            Comparison and contrast

D.            Definition of terms
E.            Personal opinion.

21. 10 men can complete a piece of work in 15 days and 15 women can complete the same work in 12 days. If all

the 10 men and 15 women work together , in how many days will the work get completed?

A.            6

B.            6 1/3

C.            6 2/3

D.            7 2/3

Ans: C

22. if Kamal says ," Ravi's mother is the only daughter of my mother", how is Kamal related to Ravi ?

A.            grandfather

B.            father

C.            brother

D.            none of these Ans: D

23. If Ramola ranks 14th in a class of 26, what is her rank from the last?

A.            13

B.            14

C.            15

D.            12 Ans: A
24. If Kalpana remembers that her mother's birthday is after 11th August but before 15th August and her brother Ramesh remembers that the birthday is before 20th August but after 13th August. If both of them are correct,

when does the birthday of their mother fall?

A.            14th August

B.            15th August

C.            13th August

D.            16th August

Ans: A

25. A fort has enough food for 45 days for 175 soldiers. If after 15 days 100 soldiers leave the fort, for how many more days the food will last?

A.            60

B.            70

C.            80

D.            75

Ans: B

26. The price of petrol is increased by 10%. By how much percent the consumption be reduced so that the expenditure remains the same?

A.            8.5

B.            7 C. 10

D.            9

Ans:D

27 A train 120 meters long passes an electric pole in 12 seconds and another train of same length traveling in opposite direction in 8 seconds. The speed of the second train is

A.            60 Km

B.            66 Km

C.            72 Km

D.            80 Km Ans: C

28.A person travels through 5 cities - A, B, C, D, E. Cities E is 2 km west of D. D is 3 km north-east of A. C is 5 km north of B and 4 km west of A.
If this person visits these citiesin the sequence B - C - A - E - D, what is the effective distance between cities B and D?

A.            13 km

B.            9 km

C.            10 km

D.            11 km

Ans: A

29. Two identical taps fill 2/5 of a tank in 20 minutes. When one of the taps goes dry in how many minutes will the
remaining one tap fill the rest of the tank ?

A.            5 minutes

B.            10 minutes

C.            15 minutes

D.            20 minutes

E.            None of the above

Ans : C

30. If r = (3p + q)/2 and s = p - q, for which of the following values of p would r2 = s2?

A.            1q/5

B.            10 - 3q/2

C.            q - 1

D.            3q

E.            9q/2 - 9

Ans : A

31. Statements

Some books are pens. all pens are chairs some chairs are tables

Conclusions

I.             some books are chairs

II.            Some chairs are books

III.           all tables are chairs

IV.          Some tables are chairs

A.            All follow

B.            Only I,II, and III follow

C.            Only I,II, and IV follow

D.            Only I,III, and IV follow Ans: C

32. Statements

All cars are jeeps All jeeps are buses All buses are trucks

Conclusions

I.             All trucks are buses

II.            All buses are jeeps

III.           All jeeps are cars

IV.          All cars are trucks

A.            None follows

B.            all follow
C.            Only III and IV follow

D.            Only IV follow

Ans: D

33. Statements

Some trees are flowers Some flowers are pencils Some pencils are tables

Conclusions

I.

II.

III.

IV.

A.            All follow

B.            Only I and III follow

C.            Only IIand IV follow

D.            None follows

Ans: D

34. Statement

All towns are villeges No village is forest Some forests are rivers

Conclusions

I.

II.

III.

IV.

Some tables are flowers Some pencils are trees Some tables are trees  Some trees are pencils Some forests are villages Some forests are not villages Some rivers are not towns All villages are town
A.            all follow

B.            Only either I or II follow

C.            Only either I or II or III follow

D.            none of these

Ans: D

35. A rectangular tank 10" by 8" by 4" is filled with water. If all of the water is to be transferred to cube-shaped tanks, each one 3 inches on a side, how many of these smaller tanks are needed?

A.            9

B.            12

C.            16

D.            21

E.            39

Ans : B

36. The average weight of a class of 24 students is 36 years. When the weight of the teacher is also included, the average weight increases by 1kg. What is the weight of the teacher?

A.            60 kgs

B.            61 kgs

C.            37 kgs

D.            None of these

Ans : B

37. The proportion of milk and water in 3 samples is 2:1, 3:2 and 5:3. A mixture comprising of equal quantities of all 3 samples is made. The proportion of milk and water in the mixture is

A.            2:1

B.            5:1

C.            99:61

D.            227:133

Ans : D

38. A 20 litre mixture of milk and water contains milk and water in the ratio 3 : 2. 10 litres of the mixture is removed and replaced with pure milk and the operation is repeated once more. At the end of the two removal and replacement, what is the ratio of milk and water in the resultant mixture?

A.            17 : 3

B.            9 : 1

C.            3 : 17

D.            5 : 3

Ans : B

39. A team of 8 students goes on an excursion, in two cars, of which one can seat 5 and the other only 4. In how many ways can  they travel?

A.            9

B.            26

C.            126

D.            3920

Ans : C

40. One year payment to the servant is Rs. 200 plus one shirt. The servant leaves after 9 months and recieves Rs. 120 and a shirt.Then find the price of the shirt.

A.            Rs. 80

B.            Rs. 100

C.            Rs. 120

D.            Cannot be determined

Ans :C

41)LLMLLLKLMPUU, LLMLLLKLMPUU,  LLMLLLKLMPUU

A) A
B)B
C)C
D)D
E)E
 Ans: A

42) 0452-9858762, 0452-9858762, 0452-9858762

A)           A
B)            B

C)            C

D)           D

E)            E

Ans: A

43) NIINIININN, NIININNINN ,NIINIININN

A) A

B)B

C)C

D)D

E)E

Ans:C

44) 4665.8009291, 4665.7999291, 4665.8009291

A)           A
B)            B
C)      C
D)           D
E)            E

Ans:C

45)808088080.8080, 808008080.8080, 808088080.8080

A) A

B)B

C)C

D)D

E)E

Ans:C

46)          If * stands for /, / stands for -,+ stands for * and -stands for +, then 9/8*7+5-10=?

A) 13.3 B) 10.8 C) 10.7 D) 11.4

47)          If* stands for /, / stands for -,+ stands for * and -stands for +, then 9/15*9+2-9=?

A) 14.7

B)            15.3

C)            14.1

D)           16.2

48) If * stands for /, / stands for -, + stands for * and - stands for +, then which of the following is TRUE?

A)           36/12*4+50-8 =-106
B)            12*8/4+50-8 =45.5
C)            36*4/12+36-8 = 4.7
D)           8*36/4+50-8 = 300

49. If x, y, and z are consecutive negative integers, and if x > y > z, which of the following must be a positive odd integer?

A.            xyz

B.            (x - y) (y - z)

C.            x - yz

D.            x(y + z)

E.            x + y + z




Ans : B

50. <![endif]>The average age of a group of 12 students is 20years. If 4 more students join the group, the average age increases by 1 year. The average age of the new students is

A.            24

B.            26

C.            23

D.            22

Ans : A












 
Top