Subscribe Jobs Via E-Mail

 

Capgemini Off Campus Placement Papers 2016-2017


Capgemini Placement Papers 2016-2017. Capgemini Off Campus Placement Papers 2015-2016. Latest Placement Papers of Capgemini. Fully Solved Capgemini Placement Papers.Sample Capgemini Placement Papers.


1. Find min value of fn: |-5-x| + |2-x|+|6-x|+10-x|; where x is an integer 0/17/23/19 

Answere: 19 

2. units digit in expansion os 2 raised to 51 is: 

2
4
6


Answere: 8 

3. 2 men at same tym start walking towards each other from A n B 72 kms apart. sp of A is 4kmph.Sp of B is 2 kmph in 1st hr,2.5 in 2nd, 3 in rd. n so onwhen will they meet i in 7 hrs ii at 35 kms from A iii in 10 hrs iv midway in a 2 digit no unit's place is halved and tens place is doubled.diff bet the nos is 37.digit in unit's place is 2 more than tens place. 

24
46
42
none 

4. In a particular school, sixty students were athletes. Ten among them were also among the top academic performers. How many top academic performers were in the school? 1. Sixty per cent of the top academic performers were not athletes. 2. All the top academic performers were not necessarily athletes.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

Answere : A

5. Is a44 < b11, given that a = 2 and b is an integer ? 1. b is even. 2. b is greater than 16.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

AnsWere: B

6. if x-y + z = 19 , y + z =20 , x-z=3 , find d value of x+4y-5z 

22
38
17
none 


7. What are the unique values of b and c in the equation 4x2 + bx + c = 0 if one of the roots of the equation is (-1/2) ? 1. The second root is 1/2. 2. The ratio of c and b is 1.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

AnsWere:D


8. How many types of literals are there in JAVA ?

Answere: There are four types of literals they are Integer literals, Floating point literals, Boolean literals and character literals.

9. What is meant by Garbage collection ?

Answere: The technique that automatically destroys the dynamically created objects is called garbage collection. When no reference to an object exists, that object is assumed to be no longer needed, and memory occupied by that object can be reclaimed.

10. In a mile race Akshay can be given a start of 128 meters by Bhairav. If Bhairav can given Chinmay a start of 4 meters in a 100 meters dash, then who out of Akshay and Chinmay will win a race of one and half mile, and what will be the final lead given by the winner to the loser ?

A. Akshay, 1/12 miles
B. Chinmay, 1/32 miles
c. Akshay, 1/24 miles
D. Chinmay, 1/16 miles

Answere: D

11. How many integers, greater than 999 but not greater than 4000, can be formed with the digits 0, 1, 2, 3 and 4, if repetition of digits is allowed ?

A. 499
B. 500
C. 375
D. 376

Answere: D

12. Thirty days are in September, April, June and November. Some months are of thirty one days. A month is chosen at random. Then its probability of having exactly three days less than maximum of 31 is .......

A. 15/16
B. 1
C. 3/48
D. none of these

Answere: D

13. A manufacturer has 200 liters of acid solution which has 15% acid content. How many liters of acid solution with 30% acid content may be added so that acid content in the resulting mixture will be more than 20% but less than 25% ?

A. More than 100 liters but less than 300 liters
B. More than 120 liters but less than 400 liters
C. More than 100 liters but less than 400 liters
D. More than 120 liters but less than 300 liters

Answere: C



14. Diffference btw string s= new string (); and string s = “abv”; ?

15. What is singleton class? where is it used ?

Answere: Singleton is a design pattern meant to provide one and only one instance of an object. Other objects can get a reference to this instance through a static method (class constructor is kept private). Why do we need one? Sometimes it is necessary, and often sufficient, to create a single instance of a given class. This has advantages in memory management, and for Java, in garbage collection. Moreover, restricting the number of instances may be necessary or desirable for technological or business reasons-for example, we may only want a single instance of a pool of database connections.

16. What is the difference between JSP and Servlets ?

Answere: JSP is used mainly for presentation only. A JSP can only be HttpServlet that means the only supported protocol in JSP is HTTP. But a servlet can support any protocol like HTTP, FTP, SMTP etc.

17. The average of nine numbers is M and the average of three of these is p. If the average of remaining numbers is N, then

A. M = N + P
B. 2M = N + P
C. 3M = 2N + P
D. 3M = 2P + N

Answere: C

18. Let S be a set of positive integers such that every element n of S satisfies the conditions:- a) 1000 < n < 1200 b) every digit in n is odd. Then how many elements of S are divisible by 3 ?

A. 9
B. 10
C. 11
D. 12

Answere: A

19. The Intersection of two cubes cannot be:-

A. cube
B. triangle
C. a rectangle
D. none of these

Answere: A

20. What is the difference in using request.getRequestDispatcher() and context.getRequestDispatcher()?

Answere: In request.getRequestDispatcher(path) in order to create it we need to give the relative path of the resource. But in resourcecontext.getRequestDispatcher(path) in order to create it we need to give the absolute path of the resource.

21. How the JSP file will be executed on the Server side ?

Answere: The JSP file is a document contains tags containing Java Code and this document looks like HTML document. This document saved with some name and ended with the extension of .jsp. This document can be copied in to Document Root of the Web Application at the Server side.
The first time the file (*.jsp) is requested, it is compiled into Servlet object and stored in the Server Memory, and the out put is sent back to the requesting Client.
After the first request the from second request onwards Server checks to see whether the *.jsp file has changed. If it has not changed then the Server invokes the previously compiled Servlet object. The JSP ultimately converted into a Servlet object and remains in the Server Memory and managed at Server side like how the manually developed Servlets managed by the Server.

22. What is ActionServlet ?

Answere: The class org.apache.struts.action.ActionServlet is the called the ActionServlet. In the the Jakarta Struts Framework this class plays the role of controller. All the requests to the server goes through the controller. Controller is responsible for handling all the requests.


23. What is the number of distinct terms in the expansion of (a + b + c)20 ?

A. 231
B. 253
C. 242
D. 210

AnsWere: A

24. If x = (163 + 173 + 183 + 193), then x divided by 70 leaves a reminder of

A. 0
B. 1
C. 69
D. 35

Answere: A

25. A chemical plant has four tanks (A, B, C and D), each containing 1000 liters of a chemical. The chemical is being pumped from one tank to another as follows: From A to B at 20 liters/minute From C to A at 90 liters/minute. From A to D at 10 liters/minute From C to D at 50 liters/minute. From B to C at 100 liters/minute From D to B at 110 liters/minute. Which tank gets emptied first and how long does it take (in minutes) to get empty after pumping starts ?

A. A, 16.66
B. C,20 
C. D, 20
D. D, 25

Answere: C

26. Find the next term in the series ? 36 31 29 24 22 17 15

A. 13 11
B. 10 5
C. 13 8
D. 10 8

Answere: D


27. What is Struts Validator Framework ?

Answere: Struts Framework provides the functionality to validate the form data. It can be use to validate the data on the users browser as well as on the server side. Struts Framework emits the java scripts and it can be used validate the form data on the client browser. Server side validation of form can be accomplished by sub classing your From Bean with DynaValidatorForm class.

28. AB is a chord of a circle. AB = 5 cm. A tangent parallel to AB touches the minor arc AB at E. What is the radius of the circle? 1. AB is not a diameter of the circle. 2. The distance between AB and the tangent at E is 5 cm.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

AnsWere: B

29. What is the Cost Price of the article ? 1. After selling the article, a loss of 25% on Cost Price incurred. 2. The Selling Price is three-fourths of the Cost Price.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement

Answere: D

30. A tractor travelled a distance of 5 m. What is the radius of the rear wheel ? 1. The front wheel rotates "N" times more than the rear wheel over this distance. 2. The circumference of the rear wheel is "t" times that of the front wheel.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement
E. Cannot be answered even by using both the statement

Answere: E

31. What is the Selling Price of the article? 1. The profit on Sales is 20%. 2. The profit on each unit is 25% and the Cost Price is Rs. 250.

A. using 1st Statement only
B. using 2nd statement only
C. using both 1st and 2nd statement
D. using 1st or 2nd statement
E. Cannot be answered even by using both the statement

Answere: B

32. The number 13409 and 16760 when divided by a 4 digit integer and leave the same reminder then the value of n is

A. 1127
B. 1117
C. 1357
D. 1547

Answere: B 


33. What is the difference between the Session and SessionFactory in hibernate ?

Answere: Session Interface: This is the primary interface used by hibernate applications. The instances of this interface are lightweight and are inexpensive to create and destroy. Hibernate sessions are not thread safe.
SessionFactory Interface: This is a factory that delivers the session objects to hibernate application. Generally there will be a single SessionFactory for the whole application and it will be shared among all the application threads.

34. The average temperature on Wednesday, Thursday and Friday was 250. The average temperature on Thursday, Friday and Saturday was 240. If the temperature on Saturday was 270, what was the temperature on Wednesday ?

A. 24 degrees
B. 21 degrees
C. 27 degrees
D. 30 degrees

Answere: D


35. Find approx value of 39.987/0.8102+1.987*18.02 

72
56
86
44 

36. If the ratio of prod of 3 diff comp's A B & C is 4:7:5 and of overall prod last yr was 4lac tones and if each comp had an increase of 20% in prod level this yr what is the prod of Comp B this yr? 

2.1L
22.1L
4.1L
none 


37. Once I had been to the post-office to buy stamps of five rupees, two rupees and one rupee. I paid the clerk Rs 20, and since he did not have change, he gave me three more stamps of one rupee. If the number of stamps of each type that I had ordered initially was more than one, what was the total number of stamps that I bought ?

A. 10
B. 9
C. 12
D. 8

Answere: A

38. I sold two watches for Rs. 300 each, one at a loss of 10% and the other at a profit of 10%. What is the percent loss (-) or the percent profit (+) that resulted from the transaction?

A. (+) 10
B. (-) 1
C. (+) 1
D. 0

Answere: B

39. A man travels three-fifths of distance AB at a speed of 3a, and the remaining at a speed of 2b. If he goes from B to A and back at a speed of 5c in the same time, then:

A. 1/a + 1/b = 1/c
B. a + b = c
C. 1/a + 1/b = 2/c
D. None of these

Answere: A

40. Instead of a meter scale, a cloth merchant uses a 120 cm scale while buying, but uses an 80 cm scale while selling the same cloth. If he offers a discount of 20 percent on cash payment, what is his overall percent profit ?

A. 20%
B. 25%
C. 40%
D. 15%

Answere: A

41. In 4 years, the SI on a certain sum of money is 7/25 of the principal. What is the annual rate of interest ?

A. 4%
B. 4.5%
C. 7%
D. 9%

Answere: C



42. What is HQL ?

Answere: HQL stands for Hibernate Query Language. Hibernate allows the user to express queries in its own portable SQL extension and this is called as HQL. It also allows the user to express in native SQL.
JSP is used mainly for presentation only. A JSP can only be HttpServlet that means the only supported protocol in JSP is HTTP. But a servlet can support any protocol like HTTP, FTP, SMTP etc.


43. If the price of petrol increases by 25%, by how much must a user cut down his consumption so that his expenditure on petrol remains constant ?

A. 25%
B. 16.67%
C. 20%
D. 33.3%

Answere: C

44. Ten years ago, the ages of the members of a joint family of eight people added up to 231 years. Three years later, one member died at the age of 60 years and a child was born during the same year. After another three years, one more member died, again at 60, and a child was born during the same year. The current average age of this eight member joint family is nearest to:

A. 23 years
B. 22 years
C. 21 years
D. 24 years

Answere: D

45. Two person are climbing up on two moving escalators which have 120steps. The ratio of 1st person's speed to that of 1st escalator is 2: 3. The ratio of 2nd person's speed to that of 2nd escalator is 3:5 . Find the total number of steps they both have taken together ?

A. 85
B. 93
C. 80
D. 75

Answere: B

46. If the product of n positive real numbers is unity, then their sum is necessarily:

A. a multiple of n
B. equal to n + 1/n
C. never less than n
D. a positive integer

Answere: C

47. 1, 27, 125, ?, 729, 1331

Ans. 343

Hint: 1^3, 3^3,5^3, 7^3, 9^3……….

48. 7, 19, 31, 43, ? , 77, 89, 101

Hint: add 12 to each

49. y w v t r p n Find next letter?

50. There is a rectangular Garden whose length and width are 60m X 20m.There is a walkway of uniform width around garden. Area of walkway is 516m^2. Find width of walkway

a) 1     
b) 2              
c) 3     
d) 4

Ans: 3












 
Top