Subscribe Jobs Via E-Mail

 

IBM Latest Placement Papers 2016-2017 Fully Solved


IBM Placement Papers 2016-2017 Fully SOlved. IBM Fully Solved Written Test Papers2016-2017. Sample IBM Placement Papers2016-2017. Latest IBM Placement Placement Papers2016-2017. IBM Previous Year Placement Papers 2015-2016-2017.


1. If a car starts from A towards B with some velocity. Due to some problem in the engine after traveling 30km, the car goes with 4/5 th of its actual velocity .The car reaches B 45 min later to the actual time. If the car engine fails after traveling 45km, the car reaches the destination B 36min late to the actual time What is the initial velocity of car and what is the distance between A and B in km

Ans. 20 & 130.

2. A person has Rs 100/- in his pocket, he can as 25 pencils or 15 books. He kept 15% of the money for traveling expenses and purchased 5 pencils. So how many books he can purchase with the remaining money.

3. The values of shares (in Rs).of A, B and C from January to June are as follows.
Month A B C
January 30 60 80
February 35 65 85
March 45 75 65
April 40 75 82
May 55 75 85
June 50 75 80

i) During this period which share has undergone maximium fluctuation?
ii) In which month it is possible to buy B and C selling A?
iii) In which month the share values are very low?
iv) By purchasing one share of A and 4 each of B and C in the beginning of the period,
when should these be sold to get maximum profit?

4. In a two-digit, if it is known that its unit's digit exceeds its ten's digit by 2 and that the product of the given number and the sum of its digits is equal to 144, then the number is:

Ans: 24

5. The value of  [ (0.96)3 - (0.1)3 ] / [(0.96)2 + 0.096 + (0.1) 2]   

ans: 0.86

6. The ratio of the number of boys and girls in a college is 7 : 8. If the percentage increase in the number of boys and girls be 20% and 10% respectively, what will be the new ratio?

Ans: 21:22

7.  find the next no in the series 15, 31, 63, 127, 255, (....)

Ans: 511

8. A car owner buys petrol at Rs.7.50, Rs. 8 and Rs. 8.50 per liter for three successive years. What approximately is the average cost per litre of petrol if he spends Rs. 4000 each year?

Ans: 7.89

9. In Arun's opinion, his weight is greater than 65 kg but less than 72 kg. His brother doest not agree with Arun and he thinks that Arun's weight is greater than 60 kg but less than 70 kg. His mother's view is that his weight cannot be greater than 68 kg. If all are them are correct in their estimation, what is the average of different probable weights of Arun?

Ans:67kg

10. Two numbers A and B are such that the sum of 5% of A and 4% of B is two-third of the sum of 6% of A and 8% of B. Find the ratio of A : B.

Ans:4:3

11. The L.C.M. of two numbers is 48. The numbers are in the ratio 2 : 3. Then sum of the number is:

Ans:40

12. Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905, leaving the same remainder in each case. Then sum of the digits in N is:

Ans:4

13. Find the odd one 11, 48, 100, 384, 768, 3072

Ans:100

14. If a quarter kg of potato costs 60 paise, how many paise will 200 gm cost?

Ans:48 paise

15. 3 pumps, working 8 hours a day, can empty a tank in 2 days. How many hours a day must 4 pumps work to empty the tank in 1 day?

Ans: 12

16. 50 men took a dip in a water tank 40 m long and 20 m broad on a religious day. If the average displacement of water by a man is 4 m3, then the rise in the water level in the tank will be:

Ans:25

17. m and n are whole numbers such that mn = 121, the value of (m - 1)n + 1 is:

Ans:1000

18.a=2, b=3, c=6  Find the value of c/(a+b)-(a+b)/c

Ans. 11/30

19. What does the hexa number E78 in radix 

(a) 12455
(b) 14153
(c) 14256
(d) 13541
(e) 131112

Ans. (d)

20. Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2  What is n?
(a) (2 x k + s)/Q
(b) (2 x s x k)/Q (c) (2 x k - s)/Q
(d) (2 x k + s x Q)/Q (e) (k + s)/Q

Questions 21 - 25 are to be answered on the following data

A causes B or C, but not both
F occurs only if B occurs D occurs if B or C occurs E occurs only if C occurs
J occurs only if E or F occurs
D causes G,H or both H occurs if E occurs G occurs if F occurs

21. If A occurs which of the following must occurs?

I.   F and G
II.  E and H
III.D
  (a) I only
  (b) II only
  (c) III only
  (d) I,II, & III
  (e) I & II (or) II & III but not both

Ans. (e)

22.  If B occurs which must occur?
(a) D
(b) D and G
(c) G and H
(d) F and G
(e) J

Ans. (a)

23.If J occurs which must have occurred
(a) E
(b) either B or C
(c) both E & F
(d) B
(e) both B & C

Ans. (b)

24. Which may occurs as a result of cause not mentioned
I.D
II. A
III. F
(a) I only
(b) II only
(c) I & II
(d) II & III
(e) I,II & III

Ans. (c)

25. E occurs which one cannot occurs

(a) A
(b) F
 (c) D
(d) C
(e) J

Ans. (b)

26.A 5 litre jug contains 4 litres of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out of the jug, and the jug is then filled to capacity with water,approximately what percent of the  resulting solution in the jug is salt?

(A)7.5%          (B)9.5%           (C) 10.5%        (D)12%           (E)15%

27. Working independently, Tina can do a certain job in 12 hours. Working independently, Ann can do the same job in 9 hours. If Tina Works independently at the job for 8 hours and then Ann.

28.Directions to solve

Read the paragraph carefully and answer the qustions:

Six knights - P, Q,R,S,T and U - assemble for a long journey in Two ravelling parties. For     security, each travelling party Consists of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can, if they wish, rearrange their
travelling parties before continuing, again in two parties along separate northern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly,can never travel together. p must travel in the same party with sQ can’t travel by the southern route U can’t change

a. If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route,the other members of this party besides P and U must be

a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T     
e) S and T

 Ans: e

b.If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible  travelling party and route?

a) P,S,U by the northern route
b) P,S,T by the northern route
c) P,S,T by the southern route
d) P,S,U by the southern route
e) Q,R,T by the southern route

Ans: b

c. If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the        northern route, the other memnbers of this party besides U must be

a) P and S
b) P and T
c) Q and R
d) Q and T
e) R and T

Ans: c

d. If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties, and R travels by the northern route,then T must travel by the

a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U

Ans: a
e. If, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one travelling party to the other travelling party, that knight must be
a) P
b) Q
c) R
d) S
e) T

Ans: e

Questions 29 - 32:

 A, B, C, D, E and F are six positive integers such that
B + C + D + E = 4A
C + F = 3A
C + D + E = 2F
F = 2D
E + F = 2C + 1
If A is a prime number between 12 and 20, then

29. The value of F is
(A) 14
(B) 16
(C) 20
(D) 24
(E) 28

 30. Which of the following must be true?

(A) D is the lowest integer and D = 14
(B) C is the greatest integer and C = 23
(C) B is the lowest integer and B = 12
(D) F is the greatest integer and F = 24
(E) A is the lowest integer and A = 13

31. In 1978, a kg of paper was sold at Rs25/- If the paper rate increases at 1.5% more than the inflation
rate which
is 6.5% a year, then what will be the cost of a kg of paper after 2 years?(a) 29.12
(b) 29.72
(c) 30.12
(d) 32.65
(e) none of these

32. In A,B,C are having some marbles with each of them. A has given B and C the same number of
marbles each
of them already have. Then, B gave C and A the same number of marbles they already have.Then C
gave A
and B the same number of marbles they already have.At the end A,B,and C have equal number of
marbles.
(i) If x,y,z are the marbles initially with A,B,C respectively. Then the number of marbles B have at
the end

(a) 2(x-y-z)
(b) 4(x-y-z)
(c) 2(3y-x-z)
(d) x + y-z

Ans. (c)

(ii) If the total number of marbles are 72, then the number of marbles with A at the starting
(a) 20
(b) 30
(c) 32
(d) 39

Ans. (d)

33. If a car starts from A towards B with some velocity. Due to some problem in the engine after
travelling
30km, the car goes with 4/5 th of its actual velocity The car reaches B 45 min later to the actual
time.If the
car engine fails ofter travelling 45km, the car reaches the destination B 36min late to the actual time
What
is the initial velocity of car and what is the distance between A and B in km


34. A person has Rs 100/- in his pocket, he can as 25 pencils or 15 books. He kept 15% of the money
for
travelling expenses and purchased 5 pencils. So how many books he can purchase with the
remaining money.

35. Ten questions on analogies.
eg: chief : tribe :: governor : state
epaulette : shoulder :: tiara : head
guttural : throat :: gastric : stomach
inept : clever :: languid : active
knife : butcher ::
hammer : carpenter ::

36. The values of shares (in Rs).of A, B and C from January to June are as follows.
Month A B C
January 30 60 80
February 35 65 85
March 45 75 65
April 40 75 82
May 55 75 85
June 50 75 80

i) During this period which share has undergone maximium fluctuation?
ii) In which month it is possible to buy B and C selling A?
iii) In which month the share values are very low?
iv) By purchasing one share of A and 4 each of B and C in the beginning of the period,
when shoudl these be sold to get maximum profit?

37. In a computer institute 9 languages can be taught. The module is of 6 months duration and of the six
languages
only one can be taught each month . In addition to that BASIC is always taught and should be in
first month itself
• WORD PERFECT is to be taught in the preceeding week of WORD STAR.
• FORTRAN cannot be taught until COBAL is taught prior to that
• BINO, FIFO can never be taught in single module
Languages are BASIC, WORD STAR, WORD PERFECT, FORTRAN, COBAL, BINO, FIFO,
LOTUS, C

i) If word star is in 3rd month , what could be in 6th month.
ii) If COBAL is in the 2nd month and BINO in 6th month. FORTRAN will be taught in which
month.

38. In a class, except 18 all are above 50 years.15 are below 50 years of age. How many people are there

(a) 30
(b) 33
(c) 36
(d) none of these.

Ans. (d)

39. A square plate of some size is cut at four corners. Equal squares of the same size are cut and is
formed as open
box.If this open box carries 128 ml of oil. What is the size of the side of the plate?

(a) 17
(b) 14
(c) 13
(d) None of these

40. In a square, all the mid points are joined. The inner square is shaded. If the area of the square is A,
what is the
area of the shaded area?

41. Two questions on basic angles i.e given a circle, a few chords or diameter is drawn etc.

42. If the follwoing statements are given

• @(a,b)= (a+b)/2
• /(a,b)= a/b
• *(a,b)= ab

If a=1, b=2 then find

i) /(a,(@(a,b),*(a,b)))
ii) */(a,@(*(a,b)))

43. If the follwoing statements are given
• (x#y) = x + y- xy
• (x*y) = (x + y)/2

i) Find the values of x, y will satisfy this equation (x#y)#(x*y) < (x#y)
ii) Find the values of x, y will satisfy this equation (a*b)#(b*c)< (a#b)*(b*c)

44. Export PS1 results in(PS1 pwd)

a) primary prompt being your current directory
b) primary prompt and secondary prompts being the current directory
c) primary prompt prompt being your home directory
d) primary prompt and secondary prompts being the home directory
e) None of the above.

45. If you type in the comman nohup sort employees > list 2 > error out & and log off ,the next time
you log in,
the output will be

a) in a file called list and the error will de typed in a file error out
b) there will be no file called list or error out
c) error will be logged in a file called list and o/p will be in error out
d) you will not be allowed to log in
e) none of the above

46. In UNIX a files i-node ......?

Ans. Is a data structure that defines all specifications of a file like the file size, number of lines to a
file, permissions
etc.

47. The UNIX shell ....

a) does not come with the rest of the system
b) forms the interface between the user and the kernal
c) does not give any scope for programming
d) deos not allow calling one program from with in another
e) all of the above

Ans. (b)

48. enum number { a= -1, b= 4,c,d,e} What is the value of e ?

(a) 7
(b) 4
(c) 5
(d) 15
(e) 3

49. The very first process created by the kernal that runs till the kernal process is halts is

a) init
b) getty
c) both (a) and (b)
d) none of these

Ans. (a)

50. Output of the following program is

main()
{int i=0;
for(i=0;i<20;i++)
{switch(i)
case 0:i+=5;
case 1:i+=2;
case 5:i+=5;
default i+=4;
break;}
printf("%d,",i);
}
}
a) 0,5,9,13,17
b) 5,9,13,17
c) 12,17,22
d) 16,21
e) Syntax error

Ans. (d)

51. What is the ouptut in the following program

main()
{char c=-64;
int i=-32
unsigned int u =-16;
if(c>i)
{printf("pass1,");
if(c<u)
printf("pass2");
else
printf("Fail2");
}
else
printf("Fail1);
if(i<u)
printf("pass2");
else
printf("Fail2")
}

a) Pass1,Pass2
b) Pass1,Fail2
c) Fail1,Pass2
d) Fail1,Fail2
e) None of these

Ans. (c)

52. In the process table entry for the kernel process, the process id value is

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 255
(e) it does not have a process table entry

Ans. (a)

53. Which of the following API is used to hide a window

a) ShowWindow
b) EnableWindow
c) MoveWindow
d) SetWindowPlacement
e) None of the above

Ans. (a)

54. What will the following program do?
void main()
{
int i;
char a[]="String";
char *p="New Sring";
char *Temp;
Temp=a;
a=malloc(strlen(p) + 1);
strcpy(a,p); //Line number:9//
p = malloc(strlen(Temp) + 1);
strcpy(p,Temp);
printf("(%s, %s)",a,p);
free(p);
free(a);
} //Line number 15//

a) Swap contents of p & a and print:(New string, string)
b) Generate compilation error in line number 8
c) Generate compilation error in line number 5
d) Generate compilation error in line number 7
e) Generate compilation error in line number 1

Ans. (b)

55. In the following code segment what will be the result of the function,value of x , value of y
{unsigned int x=-1;
int y;
y = ~0;
if(x == y)
printf("same");
else
printf("not same");
}

a) same, MAXINT, -1
b) not same, MAXINT, -MAXINT
c) same , MAXUNIT, -1
d) same, MAXUNIT, MAXUNIT
e) not same, MAXINT, MAXUNIT

Ans. (a)

56. PATH = /bin : /usr : /yourhome The file /bin/calender has the following line in it cal 10 1997The
file
/yourhome/calender has the following line in it cal 5 1997 If the current directory is /yourhome and
calender is
executed

a) The calendar for May 1997 will be printed on screen
b) The calendar for Oct 1997 will be printed on screen
c) The calendar for the current month( whatever it is) will be printed
d) Nothing will get printed on screen
e) An error massage will be printed

57. What will be the result of the following program ?
char *gxxx()
{static char xxx[1024];
return xxx;
}
main()
{char *g="string";
strcpy(gxxx(),g);
g = gxxx();
strcpy(g,"oldstring");
printf("The string is : %s",gxxx());
}

a) The string is : string
b) The string is :Oldstring
c) Run time error/Core dump
d) Syntax error during compilation
e) None of these

Ans. (b)


58. What will be result of the following program?
void myalloc(char *x, int n)
{x= (char *)malloc(n*sizeof(char));
memset(x,\0,n*sizeof(char));
}
main()
{char *g="String";
myalloc(g,20);
strcpy(g,"Oldstring");
printf("The string is %s",g);
}

a) The string is : String
b) Run time error/Core dump
c) The string is : Oldstring
d) Syntax error during compilation
e) None of these

59. Which of the following function is used to repaint a window immediatelya)
Sendmessage(hWnd,WM_PAINt,......)

b) InvalidateRect(.......)
c) MoveWindow
d) WM_COPY
e) None

60. Which function is the entry point for a DLL in MS Windows 3.1

a) Main
b) Winmain
c) Dllmain
d) Libmain
e) None

Ans. (b)

61. The standard source for standard input, standard output and standard error is

a) the terminal
b) /dev/null
c) /usr/you/input, /usr/you/output/, /usr/you/error respectively
d) None

Ans. (a)

62. What will be the result of the following program?
main()
{char p[]="String";
int x=0;
if(p=="String")
{printf("Pass 1");
if(p[sizeof(p)-2]=='g')
printf("Pass 2");
else
printf("Fail 2");
}
else
{
printf("Fail 1");
if(p[sizeof(p)-2]=='g')
printf("Pass 2");
else
printf("Fail 2");
}
}

a) Pass 1, Pass 2
b) Fail 1, Fail 2
c) Pass 1, Fail 2
d) Fail 1, Pass 2
e) syntax error during compilation

63. Which of the choices is true for the mentioned declaration ?
const char *p; and
char * const p;

a) You can't change the character in both
b) First : You can't change the characterr & Second : You can;t change the pointer
c) You can't change the pointer in both
d) First : You can't change the pointer & Second : You can't chanage the character
e) None

64. The redirection operators > and >>

a) do the same function
b) differ : > overwrites, while >> appends
c) differ : > is used for input while >> is used for output
d) differ : > write to any file while >> write only to standard output
e) None of these

Ans. (b)

65. The command grep first second third /usr/you/myfile

a) prints lines containing the words first, second or third from the file /usr/you/myfile

b) searches for lines containing the pattern first in the files
second, third, and /usr/you/myfile and prints them

c) searches the files /usr/you/myfiel and third for lines containing the words first or second and
prints them

d) replaces the word first with the word second in the files third and /usr/you/myfile
e) None of the above

Ans. (b)

66. In 1978, a kg of paper was sold at Rs25/-. I f the paper rate increases at 1.5% more than inflation rate
which is of 6.5% a year, then what wil be the cost of a kg of paper after 2 years?

a)29.12 (b) 29.72 (c) 30.12 (d) 32.65 (e) none of these

67. In A,B,C are having some marbles with each of them. A has giben B and C the same number of
marbles they already have to each of them. then, B gave C and A the same no. of marbles they have,
then C gave A and B the same no. of marbles they have. At the end A,B,and C have equal no. of
marbles.

(i) If x,y,z are the marbles initially with A,B,C respectively. then the no of marbles B have at the
end
(a) 2(x-y-z) (b) 4(x-y-z) etc.
(ii)If the total no. of marbles are 72, then the no. of marbles with A at the starting

a. 20 b. 30 c. 32

68. If a car starts from A towards B with some velocity due to some problem in the engine after
travelling 30km.If the car goes with 4/5 th of its actuval velocity the car reaches B 45min later to the
actual time. If the car engine fails ofter travelling
45km, the car reaches the destination B 36min late to the actual time , what is the initial velocity of car
and what is the
distance between A and B in km
ans) 20 & 130.

69. A person has Rs 100/- in his pocket, he can as 25 pencils or 15books. He kept 15% of the money for
travelling expenses and purchased 5 pencils.So how many books he can purchase with the remaining
money.

70. ten questions on analogies.
ex: hammer : carpenter ::
B knife : butcher.

71. The values of shares A,B and C from january to june are as follows.B
month A B C
JAN 30 60 80
FEB 35 65 85
MAR 45 75 65
APR 40 75 82
MAY 55 75 85
JUNE 50 75 80
i) During this period which share has undergone max fluctuation?
ii) In which month it is possible to buy B and C selling A?
iii) In which month the share values are very low?
iv) By purchasing one share of A and 4 each of B and C in the beginningof the period , to get
max profit when this shares should be sold?
v) ?

72. In a computer institute 9 languages can taught. The module is of 6 months duration and only six
languages each of one month can be taught. In addition to that BASIC is always there and should be
in first month itself
# word perfect is to be taught in the preceeding week of word star.
# FORTRAN can not be taught until COBAL is coarsed prior to that
# BINO, FIFO never be taught in single module languages are BASIC, WORD STAR, WORD
PERFECT, FORTRAN,
COBAL, BINO, FIFO, LOTUS, C
i. Of the following which module is possible based on above conditions.
ii) If word star is in 3rd month , what could be in 6th month.
iii) If COBAL is in the 2nd month and BINO in 6th month are there in addition to the above
condition, FORTRAN will be in which month.

73. In a class , except 18 all are above 50 years. 15 are below 50 years of age. how many people
are there
a) 30 b) 33 c) 36 d) none of these.

74. A square plot of some size , at four corners equal squares of some size are cut and is formed
as open box. If this open box carries 128ml of oil. What is the size of the plate i.e. side
a.17 b.14 c.13

75. In a square , all the mid points are joined. the inner square is shaded. If the area of the square is A,
what is the shaded area?

76. two questions on basic angles i.e given a circle, a few chords or diameter is drawn etc

77. @(a,b)= (a+b)/2
/(a,b)= a.b
*(a,b)= ab , if a=1, b=2 find
i) /(a,(@(a,b),*(a,b)))
ii)

78. (x#y) = x+y-xy
(x*y) = (x+y)/2
i) (x#y)#(x*y) < (x#y), which of the below values of
x, y will satisfy this equation
ii) (a*b)#(b*c)< (a#b)*(b*c) , what values of a,b,c satisfy the above.

79. By using the data given below answer the following questions.
B.tech M.sc M.A
male 20
female 80
total 60
some thing similar to that question.
i) 40% of females are B.Techs
ii) Half of the students are either from B.Techs of M.Scs
iii) ...
i. what is the no. of female B.techs
ii....
dont remember this question , just for an example this has been given .

80). PS1 pwd
export PS1 results in

a). your primary prompt being your current directory
b). " " and secondary prompts being the current dir
c). " " prompt being your home dir
d). " " and secondary prompts being the home dir
e). None of the above.

81). If you type in the command
nohup sort employees > list 2 > error out & and log off ,the next time you log in . the
output will be

a). in a file called list and the error will de typed in a file error out
b). there will be no file called list or error out
c). error will be logged in a file called list and o/p will be in error out
d). you will not be allowed to log in
e). none of the above

82). In UNIX a files i-node
a)is a data structure that defines all specifications of a file like the file size ,number of lines
to a file ,permissions etc.
b).----
c). - - - --
d). _ _ _

ans  (a)

83) The UNIX shell is....

a) does not come with the rest of the system
b) forms the interface between the user and the kernal
c) does not give any scope for programming
d) deos not allow calling one program from with in another
e) all of the above

ans (b) 

84) enum number { a=-1, b= 4,c,d,e}
what is the value of e ?
7,4,5,15,3

(ans is 7 ) check again

85).The very first process created by the kernal that runs till the kernal process is haltes is

a) init
b) getty
c)
d)
e)none

(Ans is a)


86) Result of the following program is
main()
{
int i=0;
for(i=0;i<20;i++)
{
switch(i)
case 0:i+=5;
case 1:i+=2;
case 5:i+=5;
default i+=4;
break;}
printf("%d,",i);
}
}

a)0,5,9,13,17
b)5,9,13,17
c)12,17,22
d)16,21
e)syntax error

(Ans is d )

87) What is the result
main()
{
char c=-64;
int i=-32
unsigned int u =-16;
if(c>i){
printf("pass1,");
if(c and >>
a) do the same function
b) differ : > overwrites, while >> appends
c) differ : > is used for input while >> is used for output
d) differ : > write to any file while >> write only to standard output
e) None of these

Ans) b

88) The command grep first second third /usr/you/myfile

a) prints lines containing the words first, second or third from the file /usr/you/myfile

b) searches for lines containing the pattern first in the files second, third, and /usr/you/myfile
and prints them

c) searches the files /usr/you/myfiel and third for lines containing the words first or second
and prints them

d) replaces the word first with the word second in the files third and /usr/you/myfile

e) None of the above

Ans) b

  
89. one person traveled 4 laps with the speed of 10,20,40 ( or 30) and 60 kmph and what is the average speed.

Ans: 20 (sure)

91.like one student takes 20 mins if he go with speed 15kmph and at what speed he should go to reach in 15 mins ( nos are not same)

Ans: 16kmph( but not sure)

92. there are 2 type of people group 'yes' who always says yes ( they never say 'no') if they are not sure about they will remain silent. and other group name 'no' where the group of people always say 'no' if they are not sure they will remain silent. that's it now questions are

1) what will be the answer if i ask are u belong to group 'yes' options are: they remain silent ,say yes, say no, either yes or no, can't be determined
2) same question but if i ask are u belong to group 'no' answers for both above questions are not ( not determined)

3) what will the other person say if ask are u belong to group 'yes' and etc there were 5 questions first 4 u can do it last one little bit tough. spend some time on this u can do it.

93.Like from height of 8 mts on ball fell down and each time it bounces half the distance back. so what will be the distance traveled

Ans: 24 (sure) like 8+4+4+2+2+1+1+0.5+0.5+ and etc ..

94.like 6 cubes are arranged adjacently and given the perimeter and asked to find the perimeter of one cube.

Ans: if x is the total perimeter then (x/14)*4 leads to the answer. but check it once u will be having plenty of time. answer is 52 (13*4)
  
95. some data is given like this 10kmph in still water ship took some x mins and downstream some y mins in same time what is the stream value .... (q is not exat)

Ans: 3 (not sure)
  
96.some average problem like 16 students average weight and teacher joins them ....

Ans: 23 (sure) do this (16x+40)/(x+1) will give the value.
  
97. some problem on square like to increase area by 69% by what percent side should be increased

Ans: square root of 169 i.e 13 ( not sure)
  
98. no of rational nos b/w 0 and 5

Ans: infinite

99. First day of 1999 is Sunday what day is the last day

Ans: Monday
  
100. bullets problem some x no of bullets are shared by 3 people equally . and each fired 4 bullets then the sum of remaining bullets is equal to initially division value

Ans: 18 (sure)
  













 
Top