Subscribe Jobs Via E-Mail

 

HP Fully Solved Placement Papers 2016-2017 Updated Pattern


HP Fully Solved Placement Papers 2016-2017 - Updated Pattern . HP Latest Placement Papers 2017. HP Sample Placement Papers 2017. Fully Solved Placement Papers HP 2016-2017.


1) HP acquired this company in 2002. Which is the company
a)Compaq b)Dell c)option 3 d) Option4

Ans: a

2) what does 3G denote
a) 3rd generation mobile communication b) 3rd generation computer languages c) option 3 d) option4

Ans: a

3)an application program that is used by the users to get the inofrmation from the backend of some application like databases:
a) application server b)proxy server c)database server d)option 4

Ans: database server

4) which of the following is not true about the e-mail
a) it can be accessed by a client program using POP
b) it can be accessed by a client program using imap protocol
c) option 3
d) option 4


5) Some quesion regarding the company and who developed it ( the thing to remember is that Apple produce Macintosh computers).

5) What is X.25?
a)option 1 b)option 2 c)option 3 d)option 4

Ans: find out??:-)



C/C++ Section:
Questions on C/C++, Programs O/P etc.

6) main( )
{
unsigned int i=3; freshersworld.com
while( i >=0)
printf( "%d", i--);
}
how many times will the printf stmt be executed?

a)0 b)3 c)4 d)infinite
Ans: I think the answer is infinite, b'cos 'i' is an unsigned integer and it will not decrement below '0' and hence end up in an infinite loop.(yes, i checked and it is getting stuck in an infinite loop)

7) main( )
{
int x,y, z;
x=2;
y=5;
z= x+++y;
printf("%d %d %d", x, y z);
}

a)3 5 7 b)option 2 c)option 3 d)option 4

Ans: a

8) # define swap(a,b) temp=a; a=b; b=temp;
main( )
{ freshersworld.com
int i, j, temp;
i=5;
j=10;
temp=0;
if( i > j)
swap( i, j );
printf( "%d %d %d", i, j, temp);
}

Ans: On compiling i got ans 10, 0, 0. I did not understand the concept. Please expalin this to me.


Java section: 

Questions on Java Related Stuff.

9) Java was initially code named as:

a)Oak b)green c)miller d)option4

Ans: Oak

10) what is not true about the following statements about java.

a) it is compiled using javac compiler
b) the compiled files have .class extension.
c) such files cannot be transfered from one comp to another.
d) they use the java interpreter freshersworld.com

Ans: c

11) Why is the synchronize used?

a) to initialize multiple objects b)to lock an object c)option3 d)option 4

Ans: b (probably)

Operating Systems: 

12) Which of the following is not associated with operating systems 

a) Swapper                 b) device drivers                 c) file system                 d) process mgmt

13) What is the size of virtual memory that must be associated 

a) Must be same as physical memory 
b)must be > physical memory 
c) Can be of any size 
d)it must be small enough to allocate process 

14) Which of following is true 
a) Time sharing is also multi programming 
b) Multi programming is also time sharing 

15) Global variables are stored at 
a) Heap             b) Stack             c) Data             d) Code 

Computer Organization: 

16) 32 registers are there.an instructuion can hold upto 3 registers . the opcode is of 4 bits. what is minimum size of instruction. 
Ans: the minimum sizeof instruction has nothing to do with number of registers 

17) Some bit on pipelineling 

18)some bit related to SIMD,MIMD,MISD,SISID 

19) Minimum no of nand gates require to implement xor gate 

Ans : 4 gates(check out) 

Unix: 

20) Two way communication is possible by means of means of which of the following 

Ans: unix_socket 

21) wc -l x>x prints out

Ans: wc command prints 0 

22) The background process that continusly run 

Ans: deamon process 

Networks: 

23) Fragmented packet is reunited at 

a) Destination 
b)at next gateway 
c)at highest MTU gateway 
d)at the next router 

24) The following address 93.58.5.0 

a) Class A             b) class B             c) class C             d) class D 

25) Network to host protocal is 

Ans: RARP 

Data Structures: 

26)given a doubly linked list .you are given with a node n and a pointer p associated with it. what are the operarions that to be performed to delete that node. 

27)swapping the elements of left child of a tree with that of right child . 

revswap(node*) 

node* tree; 
if(tree!=null) 
swap(tree->left,tree->right) 
revswap(tree->left); 
revswap(tree->right); 

if given tree is 

2 3 
4 5 6 7 

28) What is the output for about function applied? 

Ans:
 1 
3 2 
7 6 5 4 

29)t(n)=4+t(n/2) ,t(0)=1. what is the complexity 

30) In hashing each element can be found with complexity of 

Ans: 1 

31) In a program all the addresses that are to be binded to the caller function are done by 

 a)compiler             b) linker             c) loader             d) run time allocator 


32) s->v[integer] 
interger->interger,integer/termial 

Ans: a[2,3,5] 

33) char 1 byte , short of 2 bytes , integer of 4 byte, 
stuct 

char a; 
char b; 
int a[2]; 
short d; 
int e; 
char i; 
} name; 
sizeof(naame) 
Ans:16 

Note: consider c compiler unde unix for all c questions 

C Questions: 

34)main() 


int i=1; 
swith(i) 

i++; 
case 1: printf("case1"); 
break; 
case 2: printf("case 2"); 
break; 
default: printf("default"); 


Ans: when we compile we get warning that unreachable code and if we execute we get "case 1"  will be printed. 

35) Questions related to funtcital pointers 

36) Some question on const char*p , char* const p; 



Aptitude



37. find the average of first 40 natural numbers?

    Ans- 20.5.



38. A train  100 metres long takes 6 seconds to cross a man walking at 5 kmph in the   direction  opposite to that of the train. Find the speed of the train.?

Ans-55 kmph



39. In a game of 80 points; A can give B 5 points  and C 15  points. Then how many points  B can give C  in a game of 60 ?

Ans-8 points



40. A and B can do a piece of work in 18 days; Band C can do it in 24 days A and C can do it in 36 days. In how many days will A, Band C finish it together and separately?

Ans-144 days



41. The ratio between a two-digit number and the sum of the digits of that

number is 4 : 1.If the digit in the unit's place is 3 more than the digit in the ten’s place, what is the number?

Ans-36.



42. Express each of the following as rate percent :



(i) 23/36                       (ii) 6 ¾             (iii) 0.004



43. Two dice are thrown together .What is the probability that the sum of the number on the two faces is divided by 4 or 6

Ans-7/18



44. If the a radio is sold for rs 490 and sold for rs 465.50.find loss%.

Ans-5%



Question (9-10) Choose the word that best completes the analogy.



45. PLANE : AIRPORT :: SHIP :

A. Pier

B. Berth

C. Depot

D. Station



46. INEPT : SKILL :: FLIMSY :

A. Power

B. Weight

C. Strength

D. Thickness



47. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

           

Since the beginning of history

P :        have managed to catch

Q :       the Eskimos and Red Indians

R :       by a very difficulty method

S :        a few specimens of this aquatic animal

The Proper sequence should be:

A.        QRPS 

B.        SQPR

C.        SQRP 

D.        QPSR

Ans-D



48. Choose the word which best expresses the meaning of the given word.

CANTANKEROUS

A.        Quarrelsome   

B.        Rash

C.        Disrespectful  

D.        Noisy

Ans-A



49. choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

           

MORTAL

A.        Divine

B.        Immortal

C.        Spiritual          

D.        Eternal

Ans-B



50. Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

SYMPHONY:COMPOSER

A.        Leonardo:music         

B.        Fresco:painter

C.        colours:pallet  

D.        art:appreciation

Ans-B















 
Top