Subscribe Jobs Via E-Mail

 

ORACLE Latest Test Pattern and Placement Papers 2016-2017.


Oracle Latest Placement Papers 2016 - 2017
ORACLE Latest Test Pattern and Placement Papers 2016-2017. Oracle Placement Papers 2016-2017. Oracle Offcaampus Placement Papers 2016-2017. Oracle Sample Placement Papers 2016-2017. Oracle Fully Solved Placement Papers 2016-2017. Oracle Interview Questions 2016-2017. Oracle Written Test Papers 2016-2017. Oracle Written Test Aptitude Questions With Answers.

Also Check: Oracle Recruitment Drive 2016

Oracle Aptitude,english,technical questions for learn and practice

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete
1) Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ......
A.unique         B.different
C.likely            D.alike
Ans.D

2) ...... of old paintings is a job for experts.
A.Resurrection            B.Retrieval
C.Restoration              D.Resumption
Ans.C

3) He is a person of sound character and ...... disposition.
A.beneficent               B.morous
C.amiable                    D.amicable
Ans.C

4) In high school many of us never realised the importance that grammar would ...... in later life.
A.figure           B.portray
C.play              D.exercise
Ans.C

5) On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became ......
A.flippant        B.jubilant
C.agitated       D.emaciated
Ans.D

Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

6) LIGHT:BLIND
A.speech:dumb           B.language:deaf
C.tongue:sound           D.voice:vibration
Ans.A

7) CORPOREAL:SPIRITUAL
A.mesa:plateau                        B.moron:savant
C.foreigner:immigrant D.pedagogue:teacher
Ans.B

8) SYMPHONY:COMPOSER
A.Leonardo:music      B.Fresco:painter
C.colours:pallet           D.art:appreciation
Ans.B

In questions below, each passage consist of six sentences. The first and sixth sentence are given in the begining. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.

9)
S1:       The Hound of Baskervilles was feared by the people of the area.
P :        Some people spoke of seeing a huge, shadowy form a Hound at midnight on the moor.
Q :       But they spoke of it in tones of horror.
R :       Nobody had actually seen the hound.
S :        This shadowy form did not reveal any details about the animal.
S6:       The Hound of Baskervilles remains an unsolved mystery.
The Proper sequence should be:
A.SPQR          B.SPRQ
C.PSRQ          D.PQRS
Ans.D

10)
S1:       A gentleman who lived alone always had two plates placed on the table at dinner time.
P :        One day just as he sat down to dine, the cat rushed in to the room.
Q :       One plate was for himself and other was for his cat.
R :       she drooped a mouse into her own plate and another into her master plate.
S :        He used to give the cat a piece of meat from his own plate.
S6:       In this way the cat showed her gratitude to her master.
The Proper sequence should be:
A.QSPR          B.PSRQ
C.QRSP          D.RPQS
Ans.A

11)
S1:       Ants eat worms, centipedes and spiders.
P :        They are usually much quicker than the ant itself.
Q :       Nevertheless, these animals do not make easy game for ants.
R :       Besides, they have an extraordinary number of ways of escaping.
S :        They also eat larvae and insect adults such as flies, moths and spring tails.
S6:       Some jump, and some give out a pungent repellent substance.
The Proper sequence should be:
A.SQPR          B.SPRQ
C.SQRP          D.SRQP
Ans.A

12) In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls
A. y/(x + y)
B. x/xy
C. x/(x + y)
D. y/xy

Ans.C

13)What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)
A. 16
B. 24
C. 30
D. 64

 Ans.D

14)If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3
A.0 B.1 C.-1 D.4

 Ans.B

15)A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.
A.Rs.90 B.Rs.1.00 C.Rs.3.00 D.Rs.8.00

 Ans.C

16)There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics problems
A.36 B.72 C.60 D.100

Ans.B

17)In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek
A.0 B.3 C.4 D.5

Ans.B

18)If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =
A.1/4 B.1/2 C.1 D.2

Ans.C

19)If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then
(A) b < a (B) b > a (C) b = a (D) b >= a
Ans. A

20)In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?
A. 12 B. 20 C. 24 D. 30
Ans. C

21)M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/
A. D/(M-3) B. MD/3 C. M/(D-3) D. 3D/(M2-3M)
Ans. D

23) A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?
A. 7 B. 8 C. 11 D. 12
Ans.C

24) If 2x-y=4 then 6x-3y=?                
 (a)15                (b)12          (c)18        (d)10         
 Ans. (b) 

25)If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?
 (a)12    (b)8     (c)16          (d)6                      
 Ans. (b)

26) (1/10)18 - (1/10)20 = ?
(a) 99/1020                (b) 99/10           (c) 0.9          (d) none of  these
Ans. (a) 

27) Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the
same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank
(a) 17 1/7 mins    (b) 20 mins    (c) 8 mins    (d) none of these    
Ans. (a)

28) Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day.How many hour
a day should 40 men work to complete the job?
(a) 8 hrs            (b) 7 1/2 hrs          (c) 7 hrs      (d) 9 hrs
Ans. (b)

29) Find the smallest number in a GP whose sum is 38 and product 1728
(a) 12               (b) 20          (c) 8          (d) none of these
Ans. (c) 

30)A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find
the speed of the boat in still water and the speed of the water current?
(a) 1/2 kmph          (b) 7/12 kmph          (c) 5 kmph   (d) none of these
Ans. (b) 


Technical



31)int a=0xdeabc;

char x=a;

printf(“%x”,x);

find the output of this endiane machine.

a)de    b)ab    c)0      d)cannot be predictable

32)A question on Computer Networks giving 3 lines o theorey on CSMA/CD   CSMA/CA.

33)sizeof() is an operator .

34)main()

{
pfrintf(“%d”,f1(10,10);

}

the function declaration of  f1(int,int) is given in some other  program find how the function declaration is

extern int f1(int,int)

35)What is use of the Wait for Graph

36)main()

{

a=5;

if(a=1)

{

printf(“d”,a);

}

always if prints the value of a is 1

37)A bit on convewrtion of binary number to Octal .10111000  first convert it into the decimal  and convert  it into the Octal by deviding  8.

38)Which of following is correct:
a)For loops can be nested
b)For Loops may use the same Index
c)For loops cannot be overllapped
Ans:a,c

39)for(i=1;i<=5;i++)
if(i= =3) continue;
else printf("%d",i);
Ans:1 2 4 5

40)int a[][]={"abcd","cdej","klud");
printf("%c",**a);
Ans:a

41)main( )
 {
int i=100;
int (*)M( );
printf("%d",*M(i));
  }
int M( int x )
   {
printf("%d",x++);
  }
Ans :1003

42)when the system starts which will execute:
 Ans :Booting loader
43)In C and C++   27|3 is   (it is bitwise or operator)
  Ans:27
44)In C++ static members can be:
a)private b)public c)priotected d)all
Ans)public

45) find post fix otation to a+b*c/d
Ans:abcd/*+

46)main( )
{
if(0= =fork( ))
printf("yes");
else printf("no");
 }

47)In Unix the command To delete all files and sub directories in a given directory:

48) Write a program to remove duplicates from a sorted array.

49)In C, if you pass an array as an argument to a function, what actually gets passed?
A.        Value of elements in array
B.        First element of the array
C.        Base address of the array
D.        Address of the last element of array
Ans-C

50) Which of the following statements are correct about an array?
1:         The array int num[26]; can store 26 elements.
2:         The expression num[1] designates the very first element in the array.
3:         It is necessary to initialize the array at the time of declaration.
4:         The declaration num[SIZE] is allowed if SIZE is a macro.

A.        1                                  B.        1,4
C.        2,3                               D.        2,4
Ans-B

For More Placement Papers: Click Here












 
Top