Subscribe Jobs Via E-Mail

 

Ernst and Young Latest Placement Papers 2017-2018.


Ernst and Young Latest Placement Papers 2017-2018. We are offering latest placement papers and Interview questions for people who are going to attend Ernst and Young interview. If you are going to attend Ernst and Young Company Interview then start preparing interview questions below.
 

We will provide all companies Placement papers,Interview Questions, Interview Pattern , Test Paper syllabus in our site and also we provide previous papers for all govt jobs 2017 and bank jobs 2017.  

You will get Ernst and Young latest placement process 2017-2018 and updated Placement process here. Sample Ernst and Young Placement Papers 2017-2018 are way to prepare for the Ernst and Young Interview. Most frequently asked Ernst and Young interview questions 2017-2018 are listed below. 

Normally the interview process starts with you submitting the profile form in Ernst and Young careers portal. If your profile gets shortlisted, you will receive a call or e-mail with all the information regarding the Written test date and telephonic interview date and Technical,HR interview dates. 


A job interview is the first big step in your career. You’re not just looking for a job — you’re launching .yourself on a lifelong journey. With so much at stake, the interview process can be stressful. But it doesn’t have to be. If you go in adequately prepared, you’ll be able to communicate your skills, achievements, motivations, potential and career objectives to the interviewer in a confident, clear and articulate manner. We’ve prepared this guide to help you to get succed in your interview process.

The interview should be a two-way dialogue between you and the interviewer. A company’s recruiting brochure and your resumé provide important background information, but the interview allows both you and the employer to dig deeper. The interviewer will try to determine your skills, abilities and personal attributes, and how they relate to the job. You should be prepared to demonstrate your qualifications for the position. A well-preparedpresentation — supported by facts and examples — can create a very favourable impression.

Structure and content Most interviews follow the same basic structure, regardless of who conducts them. Depending on the type of interview being conducted, however, the time may vary from 25 to 60 minutes.

Phase I: Introduction (2–3 minutes)

The introduction helps establish a rapport. The interviewer wants you to be relaxed so that you’ll talk freely. After the personal introductions, the interviewer will often begin by outlining what will take place during the interview.

Phase II: Employer questions 20–35 minutes The evaluation process begins in Phase II. The interviewer will be evaluating your skills, abilities and other qualities that satisfy the requirement of the position. Interviewers’ styles will vary, and so will their questions and interviewing experience. The types of interviews they conduct may also vary. 

Interview Tip: In evaluating your interpersonal skills, the interviewer may want to know how you dealt with a particularly challenging assignment or frustrating person. The interviewer will keep asking probing questions to get a detailed understanding of the situation, your actions and the result. 

Phase III: Evaluation

During the evaluation process, the interviewer will likely concentrate on the competencies and qualities that will satisfy the requirements of the position. 

These may include the following:

• Technical skills and abilities
• Client-service focus
• Leadership
• Flexibility
• Teamwork
• Motivation and initiative
• Communication skills
• Intellectual competence

In addition, employer questions will focus on such topics as education, relevant experience and career goals.

Phase IV: Your questions (5–6 minutes)

This phase of the interview process is just as important as your ability to answer the employer’s questions. Each question you ask should seek important information necessary for you to make your decision. Remember — the interviewer’s evaluation of you continues throughout the interview, so be prepared to do more than just “ask questions.” Well-thought-out questions will send the employer the message that you’re preparedand interested in information beyond basic recruiting literature. At this stage, the most important questions you can ask will focus on the responsibilities of the position, career path, advancement, and further information about the organization that will help you evaluate it from the viewpoint of a prospective employee. A good rule of thumb is to enquire about areas of real interest to you.

Phase V: Close (2–3 minutes)

The last phase in the process is the “close.” Typically, at this point, the employer will ask whether you have any final questions, review what will happen next and end the interview. This can be a good opportunity to emphasize your interest in the position or make a final statement about your qualifications.


Phase VI: Follow-up

If you’re successful in your interview, you may be offered the job, or you could be called back for more interviewing. At Ernst & Young, a successful interview will result in an offer of employment and an invitation to visit the office. So it’s important to be prepared after your interview is complete. Taking notes immediately will give you a good start. Include a summary of major points discussed during the interview and points for follow-up during your decision making process.

Interview Tip:

By telling detailed stories examples, you’ll become more memorable to the interviewer.

You can do it:

The best strategy for interviewing success includes advance preparation and effective communication. Prior to the interview, analyze what information you’ll need to present about yourself, prepare a clear statement of your career goals, know sufficient facts about the employer, and understand the qualities the employer is looking for. Being well prepared will impress the interviewer because it will be evident that you’ve spent time thinking about how your accomplishments will help you achieve success in the future. Effective communication is more than simply responding to one question after another. Be familiar with the type of interviewing style that’s used in the interview. Recognize how the interviewer’s questions interrelate, and the importance of supporting your qualifications with facts and examples about yourself. By following these strategies, you should be well prepared for all interviews — even the most challenging. Good luck!

1.A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.
A. Rs.90 
B. Rs.1.00 
C. Rs.3.00 
D. Rs.8.00 
Ans.C

2.There are 200 questions on a 3 hr examination. Among these questions are 50 mathematics problems. It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question. How many minutes should be spent on mathematics problems
A. 36 
B. 72 
C. 60 
D. 100 
Ans.B

3.In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek
A. 0 
B. 3 
C. 4 
D. 5 
Ans.B

4. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?
A. 12 
B. 20 
C. 24 
D. 30 
Ans. C

5. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?
A. 7 
B. 8 
C. 11 
D. 12 
Ans.C

6. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station traveling in thesame direction at an average speed of 16 km/hr. After traveling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?
A. 30 
B. 40 
C.58 
D. 60 
Ans. B

7. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution
Ans: 36%

8. City A's population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?
Ans: 130 years

9. Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet? 
Ans: 3/2 hours

10. A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he buys which of the following number of stamps he won't able to buy 3 paise stamps. 
Ans: 9

50 Three types of tea the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively. How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that the quntities of band c are equal
a)70,15,15 
b)50,25,25 
c)60,20,20 
d)40,30,30 
Ans. (b)

11. in a class, except 18 all are above 50 years. 15 are below 50 years of age. How many people are there
(a) 30 
(b) 33 
(c) 36 
(d) none of these. 
Ans. (d)

12. If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr,then what is the speed of the stream ?
(a) 13 km/hr 
(b) 26 km/hr 
(c) 34 km/hr 
(d) none of these 
Ans. A

13. A can have a piece of work done in 8 days, B can work three times faster than the A, C can work five times faster than A. How many days will they take to do the work together ?
(a) 3 days 
(b) 8/9 days 
(c) 4 days 
(d) can't say 
Ans. B

14. A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward journey, during the return journey increased speed 12km/hr takes the times 5 hrs.What is the distance travelled
(a) 210 kms 
(b) 30 kms 
(c) 20 kms 
(c) none of these 
Ans. B

15. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.
(a) 40% 
(b) 55% 
(c) 35% 
(d) 30% 
Ans. D

16. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?
(a) 110 men 
(b) 130 men 
(c) 100 men 
(d) none of these 
Ans. A

17. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?
(a) Rs. 500 
(b) Rs. 600 
(c) Rs. 800 
(d) Rs. 900 
Ans. C

18. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.
(a) 6 
(b) 8 
(c) 10 
(d) 12 
Ans A

19. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him. What is the length of faster train ?
(a) 100m 
(b) 75m 
(c) 120m 
(d) 50m 
Ans B

20. How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?
(a) 2500 
(b) 25000 
(c) 250 
(d) 250000 
Ans B

21. The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?
(a) 15% 
(b) 16.66% 
(c) 12% 
(d) 9% 
Ans B

22. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?
(a) Rs.500 
(b) Rs.1500 
(c) Rs.1000 
(d) Rs. 900 
Ans C

23. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?
(a) 30 
(b) 20 
(c) 19 
(d) 29 
Ans. A

24. A cylinder is 6 cms in diameter and 6 cms in height. If spheres of the same size are made from the material obtained, what is the diameter of each sphere?
(a) 5 cms 
(b) 2 cms 
(c) 3 cms 
(d) 4 cms 
Ans C

25. What is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a perfect square ?
(a) 3 
(b) 4 
(c) 5 
(d) 6 
Ans. C

1. if A wins in a race against B by 10 mts in a 100 Meter race. If B is behind of A by 10 mts. Then they start running race, who will won?
Ans .A

2. A+B+C+D=D+E+F+G=G+H+I=17 given A=4.Find value of G and H?
Ans : G = 5 E=1

3. One guy has Rs. 100/- in hand. He has to buy 100 balls. One football costs Rs. 15/, One Cricket ball costs Re. 1/- and one table tennis ball costs Rs. 0.25 He spend the whole Rs. 100/- to buy the balls. How many of each balls he bought?
Ans :F=3,T=56,C=41

4. The distance between Station Atena and Station Barcena is 90 miles. A train starts from Atena towards Barcena. A bird starts at the same time from Barcena straight towards the moving train. On reaching the train, it instantaneously turns back and returns to Barcena. The bird makes these journeys from Barcena to the train and back to Barcena continuously till the train reaches Barcena. The bird finally returns to Barcena and rests. Calculate the total distance in miles the bird travels in the following two cases:
(a) The bird flies at 90 miles per hour and the speed of the train is 60 miles per hour.
(b) the bird flies at 60 miles per hour and the speed of the train is 90 miles per hour
Ans: time of train=1hr.so dist of bird=60*1=60miles

5. A tennis championship is played on a knock-out basis, i.e., a player is out of the tournament when he loses a match.
(a) How many players participate in the tournament if 15 matches are totally played?
(b) How many matches are played in the tournament if 50 players totally participate?
Ans: (a)16
(b)49

6.When I add 4 times my age 4 years from now to 5 times my age 5 years from now, I get 10 times my current age. How old will I be 3 years from now?
Ans: Age=41 years.

7.A rich merchant had collected many gold coins. He did not want anybody to know about them. One day, his wife asked, "How many gold coins do we have?" After pausing a moment, he replied, "Well! If I divide the coins into two unequal numbers, then 37 times the difference between the two numbers equals the difference between the squares of the two numbers." The wife looked puzzled. Can you help the merchant's wife by finding out how many gold R
Ans:37

8. A set of football matches is to be organized in a "round-robin" fashion, i.e., every participating team plays a match against every other team once and only once. If 21 matches are totally played,
how many teams participated?
Ans :7

9. Glenn and Jason each have a collection of cricket balls. Glenn said that if Jason would give him 2 of his balls they would have an equal number; but, if Glenn would give Jason 2 of his balls, Jason would have 2 times as many balls as Glenn. How many balls does Jason have?
Ans: 14

10. It was vacation time, and so I decided to visit my cousin's home. What a grand time we had! In the mornings, we both would go for a jog. The evenings were spent on the tennis court. Tiring as these activities were, we could manage only one per day, i.e., either we went for a jog or played tennis each day. There were days when we felt lazy and stayed home all day long. Now, there were 12 mornings when we did nothing, 18 evenings when we stayed at home, and a total of 14 days when we jogged or played tennis. For how many days did I stay at my cousin's place?
Ans : 22 days

Questions 11-15
Six knights - P,Q,R,S,T and U - assemble for a long journey in Two ravelling parties. For security, each travellingparty Consists of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can, if they wish, rearrange their travelling parties before continuing, again in two parties along separate northern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly,can never travel together. p must trave in the same party with sQ cann't travel by the southern route U cann't change.

11. If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route,the other members of this party besides P and U must be
a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T
e) S and T
Ans: e

12.If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible travelling party and route?
a) P,S,U by the northern route
b) P,S,T by the northern route
c) P,S,T by the southern route
d) P,S,U by the southern route
e) Q,R,T by the southern route
Ans: b

13.If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other memnbers of this party besides U must be
a) P and S
b) P and T
c) Q and R
d) Q and T
e) R and T
Ans: c

14.If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties, and R travels by the northern route,then T must travel by the
a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U
Ans: a

15. if, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one travelling party to the other traveling party, that knight must be
a) P
b) Q
c) R
d) S
e) T
Ans: e

16. How many of the integers between 25 and 45 are even ?
(A)21 
(B)20 
(C)11
(D)10 
(E)9
Ans:d)10

17. If taxi fares were Rs 1.00 for the first 1/5 mile and Rs 0.20 for each 1/5 miles thereafter. The taxi fare for a 3-mile ride was
(A)Rs 1.56 
(B)Rs 2.40 
(C)RS 3.00 
(D)Rs 3.80 
(E)Rs 4.20
Answer :d)Rs 3.80

18. A computer routine was developed to generate two numbers (x,y) the first being a random number between 0 and 100 inclusive, and the second being less than or equal to the square root of
the first. Each of the followin pair satisfies the routine EXCEPT
(A) (99.10) 
(B) (85.9) 
(C) (50.7) 
(D) (1.1) 
(E) (1.0)
Answer : A) (99.10)

19.A warehouse had a square floor with area 10,000 sq.meters. A rectangular addition was built along one entire side of the warehouse that increased the floor by one-half as much as the original floor. How many meters did the addition extend beyond the original buildings ?
(A)10 
(B)20 
(C)50 
(D)200 
(E)500
Ans: c)50

20.A digital wristwatch was set accurately at 8.30 a.m and then lost 2 seconds every 5 minutes. What time was indicated on the watch at 6.30 p.m of the same day if the watch operated continuously that time ?
(A)5:56 
B)5:58 
(C)6.00 
(D)6.23 
(E)6.26
Ans :E) 6.26

21.A 5 litre jug contains 4 litres of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out of the jug, and the jug is then filled to capacity with water, approximately what
percent of the resulting solution in the jug is salt?
(A)7.5% 
(B)9.5% 
(C) 10.5% 
(D)12% 
(E)15%

22.A merchant sells an item at a 20 percent discount. but still makes a gross profit of 20 percent of the cost.What percent of cost would be gross profit on the item have been if it had been sold without the discount?
(A)20% 
(B)40% 
(C)50%
(D)60% 
(E)66.6%
Ans :c) 50%

23.A millionaire bought a job lot of hats 1/4 of which were brown. The millionaire sold 2/3 of the hats including 4/5 of the brown hats. What fraction of the unsold hats were brown.
(A)1/60 
(B)1/15 
(C)3/20 
(D)3/5 
(E)3/4
Ans :c)3/20

24.How many integers n greater than and less than 100 are there such that,if the digits of n are reversed, the resulting integer is n+9 ?
(A)5 
(B)6 
(C)7 
(D)8 
(E)9
Ans :D)8

25.An investor purchased a shares of stock at a certain price.If the stock increased in price Rs 0.25 per share and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of stock had been purchased ?
(A)25 
(B)50 
(C)75 
(D)100 
(E)125
Ans :B)50

Interview Questions

* Depreciation? 
* Is gold depreciated?
* Tax on agriculture income
* Tax slabs
* Probability,and one sum was also given to solve

1. Let A and B be two solid spheres such that the surface area of B is 300% higher than the surface area of A. The volume of A is found to be k% lower than the volume of B. The value of k must be
1. 85.5 
2. 92.5 
3. 90.5 
4. 87.5

2. A test has 50 questions. A student scores 1 mark for a correct answer, ?1/3 for a wrong answer, and ?1/6 for not attempting a question. If the net score of a student is 32, the number of questions answered wrongly by that student cannot be less than
1. 6 
2. 12 
3. 3 
4. 9

3. In a 4000 meter race around a circular stadium having a circumference of 1000 meters, the fastest runner and the slowest runner reach the same point at the end of the 5th minute, for the first time after the start of the race. All the runners have the same staring point and each runner maintains a uniform speed throughout the race. If the fastest runner runs at twice the speed of the slowest runner, what is the time taken by the fastest runner to finish the race?
1. 20 min 
2. 15 min 
3. 10 min 
4. 5 min

4. How many even integers n, where 100 £ n £ 200 , are divisible neither by seven nor by nine?
1. 40 
2. 37 
3. 39 
4. 38

5. Twenty-seven persons attend a party. Which one of the following statements can never be true?
1. There is a person in the party who is acquainted with all the twenty-six others.
2. Each person in the party has a different number of acquaintances.
3. There is a person in the party who has an odd number of acquaintances.
4. In the party, there is no set of three mutual acquaintances.

6. A man fixed an appointment to meet the manager, Manager asked him to come two days after the day before the day after tomorrow. Today is Friday. When will the manager expect him? 
Ans: Monday

7. A man said he spent 1/6 of his as a child, 1/12 as salesman in a liquor shop, 1/7 and 5 years as a politician and a good husband respectively. At that time Jim was born. Jim was elected as Alderman four years back. when he was half of his age. What is his age? 
Ans: 84 years

8. Jack,Doug and Ann, 3 children had a running race while returning from school.Mom asked who won the race. Then Jack replied" I wont tell you I will give u clue, When Ann takes 28 steps Doug takes 24 steps, meantime I take 21 steps. Jack explained that his 6 steps equals Droug's 7 steps and Ann's 8 steps. Who won the race? 
Ans: Doug

9. Every day a cyclist meets a car at the station. The road is straight and both are traveling in the same direction. The cyclist travels with a speed of 12 mph.One day the cyclist comes late by 20 min.and meets the car 5miles before the Station. What is the speed of the car?
Ans: 60 mph

10. Lucia is a wonderful grandmother. Her age is between 50 and 70.Each of her sons have as many sons as they have brothers. Their combined number gives Lucia?s age. What is the age?
Ans: 64

11.There are two towers A and B. Their heights are 200ft and 150ft respectively and the foot of the towers are 250ft apart. Two birds on top of each tower fly down with the same speed and meet at the same instant on the ground to pick a grain. What is the distance between the foot of tower A and the grain?
Ans:90ft

12. Grass in lawn grows equally thick and in a uniform rate. It takes 40 days for 40 cows and 60 days for 30 cows to eat the whole of the grass. How many days does it take for 20 cows to do the same?
Ans: 120

13. Four tourists A,B,C,D and four languages English, German, French and Italian. They are not able to converse among themselves in one language. Though A does not know English he can act as an interpreter between B and C. No one spoke both French and German. A knows German and was able to converse with D who doesn't know a word in German. Only one language was spoken by more than two persons. Each spoke two languages. Find who spoke what.
Ans : A- German, Italian
B- French, Italian
c- German, English
D- Italian, English

14. There is a five digit number. It has two prime digits (1 is not a prime number). Third digit is the highest. Second digit is the lowest. First digit is one less than the third digit. The fifth digit is half of the fourth. The sum of 4th and 5th is less than the first. Find the number.
Ans : 71842

15. A 1 k.m. long wire is held by n poles. If one pole is removed, the length of the gap becomes 12/3m. What is the number of poles initially?
Ans:6km

16. A man starts walking at 3 pm . ha walks at a speed of 4 km/hr on level ground and at a speed of 3 km/hr on uphill , 6 km/hr downhill and then 4 km/hr on level ground to reach home at 9 pm. What is the distance covered on one way?
Ans: 12 km

17. A grandma has many sons; each son has as many sons as his brothers. What is her age if it's the product of the no: of her sons and grandsons plus no: of her sons? (age b/w 70 and 100).
Ans: 81

18. A person is 80 years old in 490 and only 70 years old in 500 in which year is he born?
Ans: 470

19. A person says that their speed while going to a city was 10mph however while returning as there is no much traffic they came with a speed of 15mph. what is their average speed?
Ans: 12mph

20. If a person having 1000 Rs and he want to distribute this to his five children in the manner that each son having 20 Rs more than the younger one , what will be the share of youngest child
Ans- 160

21. Raju having some coins want to distribute to his 5 son , 5 daughter and driver in a manner that , he gave fist coin to driver and 1/5 of remaining to first son he again gave one to driver and 1/5 to 2nd son and so on.... at last he equally distributed all the coins to 5 daughters. how many coins raju initially have?
Ans:-881

22. There are 100 men in town. Out of which 85% were married, 70% have a phone, 75% own a car, 80% own a house. What is the maximum number of people who are married, own a phone, own a car and own a house ? 
Sol: 15%

23. There are 10 Red, 10 Blue, 10 Green, 10 Yellow, 10 White balls in a bag. If you are blindfolded and asked to pick up the balls from the bag, what is the minimum number of balls required to get a pair of at least one colour ?
Sol :6 balls

24. 56. In a game i won 12 games, each game if i loose i will give u one chocolate, You have 8 chocolates how many games played.
Ans : 32

25. 75 persons Major in physics, 83 major in chemistry, 10 not at major in these subjects u want to find number of students majoring in both subjects
Ans : 68


Source: ernst and young







 
Top